LOGO

preuzmi-apk2.jpg

ZubotehnickiLAB 1

REZERVIRAJTE TERMIN

Stomatološka poliklinika Jurišić
Kneza Branimira 11 88000 Mostar 
tel.: 036 / 325 588 fax: 036 / 319 377
 
Ordinacija Smrčenjaci
tel.: 036 / 341 896
 
Ordinacija Rodoč
tel.: 036 / 351 606
 
Ordinacija ul. Ante Starčevića 32 E
tel.: 036 / 327 555

virtualnasetnjabtn

videogalerijabtn

SEDACIJA

SEDACIJAPLK

Znate li da je moguće odagnati strah tijekom stomatološkog zahvata? To nam omogućuje sedacija.

Što je sedacija?

Sedacija je stanje smanjene svjesnosti koje se postiže davanjem određenih lijekova koji djeluju na središnji živčani sustav. Najidealnije uvođenje u sedaciju je udisanjem mješavine plinova dušikovog oksida i kisika u potpunosti kontroliranog od strane educiranog i licenciranog stomatologa za ovu potpuno sigurnu metodu.

Čemu služi sedacija?

Iskustvo je pokazalo da provođenje niza zahvata koji sami po sebi ne moraju biti povezani sa značajnijim stupnjem boli ipak predstavlja nelagodu za pacijenta. Sedacija nije opća anestezija, pacijent je cijelo vrijeme budan, te je u mogućnosti komunicirati sa stomatologom. Pacijent je potpuno svjestan svega što se oko njega događa, a disanje i rad srca su su nepromijenjeni. Pacijent bezbojni plin slatkastog okusa kontrolirano udiše preko maske, putem specijaliziranog uređajnog sustava.

Kako djeluje?

Dušikov oksid, tzv “rajski plin” ima brzo djelovanje u roku od 20 sekundi, te opuštanje slijedi nakon 2 ili 3 minute. Intezitet smirenosti može biti ubrzan iz trenutka u trenutak, dopuštajući osobi koja kontrolira sedaciju da poveća ili smanji intezitet protoka plina. Nema osjećaja "mamurluka"- plin se eliminira iz tijela u roku 3 do 5 minuta nakon što prestaje njegov dotok. Nakon sedacije može se sigurno voziti automobil i vratiti svakodnevnim aktivnostima. Uređaj ima zaštitne mehanizme, te uz kontrolu stručne osobe koja upravlja sedacijom ne može doći do predoziranja.

Kome je namijenjena?

Dušikov oksid suzbija bol u području mekih tkiva kao što je zubno meso. Učinci suzbijanja boli variraju od osobe do osobe. Ovo je najučinkovitija metoda kojom se pacijenti oslobađaju straha od stomatološkog zahvata. Namijenjena je odraslima, djeci, osobama s posebnim potrebama kod kojih je moguće uspostaviti komunikaciju sa stomatologom, odnosno svim pacijentima čiji strah pobjeđuje želju i njihovo htijenje za zdravim osmijehom. Nakon pregleda od strane stomatologa potrebno je ispuniti posebno kreiran upitnik na osnovu kojega se planira zahvat uz sedaciju. Uz to svaki pacijent dobiva pisane upute kojih se potrebno pridržavati na dan zahvata.

sikfooter1 25png

LOGO

sikfooter2

GKM Logo 21 10 2015  

footerdemojurisic

sikfooter4

designer17