LOGO

preuzmi-apk2.jpg

ZubotehnickiLAB 1

REZERVIRAJTE TERMIN

Stomatološka poliklinika Jurišić
Kneza Branimira 11 88000 Mostar 
tel.: 036 / 325 588 fax: 036 / 319 377
 
Ordinacija Smrčenjaci
tel.: 036 / 341 896
 
Ordinacija Rodoč
tel.: 036 / 351 606
 
Ordinacija ul. Ante Starčevića 32 E
tel.: 036 / 327 555

virtualnasetnjabtn

videogalerijabtn

PARODONTOLOGIJA

PeriodontologyPLKMo

Preko 500 raznih bolesnih stanja čitavog organizma moguće je uočiti na promjenama mekih tkiva usta i ždrijela. Često je specijalist oralni patolog prvi u ranom dijagnosticiranju malignih bolesti usne šupljine i autoimunih bolesti (afti, pemfigusa, pemfigoida, lihena i sl.).

Što je parodontologija?
Parodontologija se bavi bolestima potpornih struktura zuba. Parodont je funkcijska cjelina pojedinih tkiva koja podupiru zub, čine ga gingiva (zubno meso), parodontni ligament, cement zuba i alveolarna kost. Bolesti parodonta su upalna stanja uslijed kojih dolazi do propadanja tkiva koja učvršćuju zube.

Loši i stari ispuni, loši i stari protetski nadomjesci, nedostatak zuba, uznapredovale parodontološke promjene i loše navike doprinose pojavi oštećenja na oralnim sluznicama i ozbiljnijim oralnim bolestima.

Važno je pravovremeno liječiti bakterijske, virusne i gljivične infekcije usta i ukloniti lokalne iritacije.

Najčešće bolesti parodonta imaju kronični tok gdje godinama dolazi do razaranja potpornog aparata zuba, što zahtjeva kontinuirane terapijske zahvate, kontrolu postignutog stanja i terapiju održavanja (u parodontologiji "ništa ne nastaje preko noći ").

Prevencija parodontalnih oboljenja, rana dijagnoza, pravilna terapija i pozitivna suradnja sa liječnikom ključ su uspjeha za Vaš zdrav i lijep osmijeh koji je jedan od važnih faktora za dobrobit Vašeg općeg zdravlja.

Odjel parodontologije i oralne medicine je počeo raditi od 2006 god. Voditelj odjela je dr. Sanja Jurišić specijalistica parodontologije i oralne medicine. Odjel djeluje na dva lokaliteta: ul. Kneza Branimira 11, i Smrčenjaci - Cim b.b.

sikfooter1 22png

LOGO

sikfooter2

GKM Logo 21 10 2015  

footerdemojurisic

sikfooter4

designer17