LOGO

preuzmi-apk2.jpg

ZubotehnickiLAB 1

REZERVIRAJTE TERMIN

Stomatološka poliklinika Jurišić
Kneza Branimira 11 88000 Mostar 
tel.: 036 / 325 588 fax: 036 / 319 377
 
Ordinacija Smrčenjaci
tel.: 036 / 341 896
 
Ordinacija Rodoč
tel.: 036 / 351 606
 
Ordinacija ul. Ante Starčevića 32 E
tel.: 036 / 327 555

virtualnasetnjabtn

videogalerijabtn

ORTODONCIJA

COPLK

Osnova svake ortodontske terapije je konrolirano pomicanje zuba u čeljusnoj kosti kako bi se dobio optimalan odnos između zuba gornje i donje čeljusti, kako estetski tako i funkcionalan. Za većinu ljudi, lijep osmijeh je najočitija korist ortodontskog liječenja. Međutim, ortodontsko liječenje je mnogo više od same estetike!

Važan razlog za ortodontsko liječenje je stvoriti pravilan i uravnotežen odnos zuba i čeljusti, te mekih tkiva lica (usana, obraza, jezika). Optimalan odnos smanjuje stres i pritisak na zube, desni, kosti, mišiće čeljusti i temporomandibularni zglob (TMZ). Time se smanjuje prekomjerno trošenje cakline i poboljšava funkcija zuba, kao i međusobni odnos čeljusti uz optimalno funkcioniranje TMZ-a.

Kada postoji "dobar zagriz" oralna higijena je olakšana, a time je i manja učestalost nastanka karijesa i bolesti desni. U nekim slučajevima, pogrešan položaj zuba, zbijenosti ili neizrasli zubi mogu otežati žvakanje, što se može u konačnici odraziti i na probavne probleme. Nepravilan položaj zuba, njihov odnos sa mekim strukturama npr. jezikom i usnama može biti razlogom nepravilnog izgovaranja pojedinih glasova.

Ortodoncija generalno može imati vrlo pozitivan učinak kako na pacijentovo zdravlje zuba, tako i na njegov fizički izgled, samopoštovanje i emocionalno blagostanje.

U bogatoj ortodontskoj kazuistici akcenat stavljamo i na predprotetske, predimplantološke kao i parodontalno-ortodontske zahvate u toku terapije kod pacijenata kod kojih je potreban multidisciplinarni pristup. Za naše radove dajemo garanciju što pacijentu ulijeva dodatno povjerenje u tim Centra ortodoncije.

Naše dugogodišnje iskustvo kao i stupanj edukacije garancija su uspjeha ortodontske terapije. Posjetite Centar ortodoncije i saznajte više: www.centarortodoncije.com

sikfooter1 25png

LOGO

sikfooter2

GKM Logo 21 10 2015  

footerdemojurisic

sikfooter4

designer17