LOGO

preuzmi-apk2.jpg

ZubotehnickiLAB 1

REZERVIRAJTE TERMIN

Stomatološka poliklinika Jurišić
Kneza Branimira 11 88000 Mostar 
tel.: 036 / 325 588 fax: 036 / 319 377
 
Ordinacija Smrčenjaci
tel.: 036 / 341 896
 
Ordinacija Rodoč
tel.: 036 / 351 606
 
Ordinacija ul. Ante Starčevića 32 E
tel.: 036 / 327 555

virtualnasetnjabtn

videogalerijabtn

ORTODONCIJA

COPLK

Osnova je svake ortodontske terapije pomicanje i kontroliranje pomaka kako zuba tako i čeljusti da bi se svi elementi našli u međusobno idealnim odnosima, bilo estetskim bilo funkcionalnim. Za većinu ljudi, lijep osmijeh je najočitija korist ortodontskog liječenja. Međutim, ortodontsko liječenje je mnogo više od same estetike!

Važan razlog za ortodontsko liječenje je stvoriti pravilan i uravnotežen odnos između zuba i vilica te mekih tkiva lica (usana, obraza, jezika). Ovakav odnos smanjuje stres i pritisak na zube, desni, kosti, mišiće vilica i viličini zglob (TMZ). Time se smanjuje prekomjerno trošenje cakline i poboljšava funkcija vilica i omogućava normalno funkcioniranje TMZ.

Kada postoji "dobar zagriz" oralna higijena je olakšana, a time je i manja učestalost karijesa i bolesti desni. U nekim slučajevima, pogrešan položaj zuba, zbijenosti ili neizrasli zubi mogu otežati žvakanje, a što se može u konačnici odraziti i na probavne probleme. Nepravilan položaj zuba, njihov odnos sa mekim strukturama npr. jezikom i usnama može biti razlogom nepravilnog izgovaranja pojedinih glasova.

Ortodoncija generalno može imati vrlo pozitivan i doživotni uticaj na pacijentovo zdravlje zuba, fizičko zdravlje, samopoštovanje i emocionalno blagostanje.

Osim bogatog iskustva u tretiranju ortodontskih anomalija educirani smo i iskusni za tretmane: pred-protetske, pred-implantološke kao i parodontološke ortodontske pripreme i podrške za ortodontske pacijente. Za naše radove dajemo garanciju što pacijentu ulijeva dodatno povjerenje u tim Centra ortodoncije.

Naše dugogodišnje iskustvo kao i stepen edukacije garancija su uspjeha ortodontske terapije.
Posjetite naš Centar ortodoncije i saznajte više: www.centarortodoncije.com

Naše ordinacije:
MOSTAR, Kneza Branimira 11
DUBROVNIK, Put Iva Vojnovića 30
Svake druge srijede u mjesecu smo u Kiseljaku i Vitezu.

sikfooter1 22png

LOGO

sikfooter2

GKM Logo 21 10 2015  

footerdemojurisic

sikfooter4

designer17