LOGO

preuzmi-apk2.jpg

ZubotehnickiLAB 1

REZERVIRAJTE TERMIN

Stomatološka poliklinika Jurišić
Kneza Branimira 11 88000 Mostar 
tel.: 036 / 325 588 fax: 036 / 319 377
 
Ordinacija Smrčenjaci
tel.: 036 / 341 896
 
Ordinacija Rodoč
tel.: 036 / 351 606
 
Ordinacija ul. Ante Starčevića 32 E
tel.: 036 / 327 555

virtualnasetnjabtn

videogalerijabtn

IMPLANTOLOGIJA

 

Implantologija Usluge

Područje implantologie opserviraju naši specijalisti dr. Darijo Pandžić specijalista oralne kirurgije i doc. dr. Sanja Jurišić, specijalistica parodontologije i oralne medicine.

Dentalna implantologija bavi se "usađivanjem" umjetnih korjenova u kost. Suvremeni zubni implantati izrađeni su od titanija i imaju oblik vijka. Novousađeni korjenovi služe kao nosači krunica, mostova i proteza. Implantati daju mogućnost rješavanja problema djelomične ili potpune bezubosti bez nepopularnih proteza, a ako se situacija mora rješavati protezom, onda barem tako da je ona čvrsto usidrena na implantatima.

Osobe koje zbog gubitka zubi moraju nositi protezu, često se susreću s problemima poput nestabilnih proteza, gubitak okusa, nagon na povraćanje ili jednostavno osjećaj stranog tijela u ustima. Uz sve to nerijetko ide i gubitak samopouzdanja uz smanjenje kvalitete života. To ne mora biti tako. Usađivanjem zubnih implantata može se vratiti  vrijeme dok su pacijenti još imali vlastite zube. 

Implantati štede i postojeće zdrave zube. Ako ste izgubili zub ne moraju se nužno brusiti susjedni zubi da bi se izradio most, nego se izgubljeni zub nadomjesti implantatom, a susjedni zubi ostavljaju se netaknuti.

Sam zahvat implantacije nije bolan i obavlja se u lokalnoj anesteziji kao i drugi oralno - kirurški zahvati poput vađenja zuba. Nakon usađivanja slijedi period sraštavanja implantata s kosti. Vrijeme do izrade protetskog nadomjestka (krunice, mosta ili proteze) razlikuje se od slučaja do slučaja, a može biti od nekoliko tjedana do 6 mjeseci. U međuvremenu, naravno pacijent ima privremeni protetski nadomjestak.

Implantate može dobiti skoro svatko. U malom broju slučajeva implantacija nije moguća.

Prvi korak ka uspješnoj implantaciji je sepcijalistički pregled na kojem se pacijentu predloži individulani plan implanto - protetske terapije.

sikfooter1 25png

LOGO

sikfooter2

GKM Logo 21 10 2015  

footerdemojurisic

sikfooter4

designer17