LOGO

preuzmi-apk2.jpg

ZubotehnickiLAB 1

REZERVIRAJTE TERMIN

Stomatološka poliklinika Jurišić
Kneza Branimira 11 88000 Mostar 
tel.: 036 / 325 588 fax: 036 / 319 377
 
Ordinacija Smrčenjaci
tel.: 036 / 341 896
 
Ordinacija Rodoč
tel.: 036 / 351 606
 
Ordinacija ul. Ante Starčevića 32 E
tel.: 036 / 327 555

virtualnasetnjabtn

videogalerijabtn

IMPLANTOLOGIJA

implant bridge and crownsOdjel implantologije djeluje na lokalitetu u ordinaciji Kneza Branimira 11. Voditelji odjela su dr. Mirolsav Korda, specijalist implantologije i dr. Sanja Jurišić, specijalistica parodontologije i oralne medicine.

Stomatološka implantologija bavi se "usađivanjem" umjetnih korjenova u kost. Suvremeni zubni implantati izrađeni su od titanija i imaju oblik vijka. Novousađeni korjenovi služe kao nosači krunica, mostova i proteza. Implantati daju mogućnost rješavanja problema djelomične ili potpune bezubosti bez nepopularnih proteza, a ako se situacija mora rješavati protezom, onda barem tako da je ona čvrsto usidrena na implantatima.

Osobe koje zbog gubitka zubi moraju nositi protezu, često se susreću s problemima poput nestabilnih proteza, gubitak okusa, nagon za povraćanjem ili jednostavno osjećaj stranog tijela u ustima. Uz sve to nerijetko ide i gubitak samopouzdanja uz smanjenje kvalitete života. To ne mora biti tako. Usađivanjem zubnih implantata možete se vratiti u vrijeme dok ste još imali vlastite zube i mogli jesti što ste htjeli i smijati se kad ste htjeli.

Implantati štede i postojeće zdrave zube. Ako ste izgubili zub ne moraju se nužno brusiti susjedni zubi da bi se izradio most, nego se izgubljeni zub nadomjesti implantatom, a susjedni zubi ostavljaju se netaknuti.

Sam zahvat implantacije nije bolan i obavlja se u lokalnoj anesteziji kao i drugi oralno - kirurški zahvati poput vađenja zuba. Nakon usađivanja slijedi period sraštavanja implantata s kosti. Vrijeme do izrade protetskog nadomjestka (krunice, mosta ili proteze) razlikuje se od slučaja do slučaja, a može biti od nekoliko tjedana do 6 mjeseci. U međuvremenu, naravno pacijent ima privremeni nadomjestak.

Implantate može dobiti skoro svatko. U malom broju slučajeva implantacija nije moguća. Prvi korak ka uspješnoj implantaciji je sepcijalistički pregled na kojem se pacijentu predloži individulani plan implanto - protetske terapije.

sikfooter1-23png.png

LOGO

sikfooter2

GKM Logo 21 10 2015  

footerdemojurisic

sikfooter4

designer17