LOGO

preuzmi-apk2.jpg

ZubotehnickiLAB 1

REZERVIRAJTE TERMIN

Stomatološka poliklinika Jurišić
Kneza Branimira 11 88000 Mostar 
tel.: 036 / 325 588 fax: 036 / 319 377
 
Ordinacija Smrčenjaci
tel.: 036 / 341 896
 
Ordinacija Rodoč
tel.: 036 / 351 606
 
Ordinacija ul. Ante Starčevića 32 E
tel.: 036 / 327 555

virtualnasetnjabtn

videogalerijabtn

LJUSKICE ZA ZUBE (VENEERS)

Ljuskice Veneers PLK01Ljuskicama se može postići prekrasan i privlačan osmijeh bez opsežnog brušenja zuba.

Keramičke ljuskice za zube (veneers) su visokoestetski nadomjesci kojima se prekrivaju prednje plohe zuba i dizajnira osmijeh. Posebno su oblikovane i adhezivno se cementiraju na prednju stranu zuba kako bi poboljšali izgled, boju i oblik zuba.

Ljuskice za zube se rutinski koriste u sljedećim slučajevima:
- Zubi koji su promijenili svoju prirodnu boju - bilo zbog liječenja korjenskog kanala, mrlja od tetraciklina ili drugih lijekova, prekomjernog fluorida ili drugih uzroka poput prisutnosti većih kompozitnih ispuna koji su uzrokovali promjene boje zubi
- Zubi koji su istrošeni
- Zubi koji su oštećeni ili slomljeni
- Zubi koji su neravni, neujednačeni ili nepravilnog oblika (primjerice, koji imaju kratere ili ispupčenja)
- Zubi s prazninama između njih (ljuskice se koriste za popunjavanje tih praznina)

Ljuskice za zube danas su važan segment estetske stomatologije. Njih koristimo kada želimo mijenjati oblik, veličinu, položaj i boju prirodnih zubi, ispraviti ortodontske anomalije ili zamjeniti stare, neestetske kompozitne ispune. Otporne su na obojenja od kave, čaja i cigareta. Mogu poslužiti i kao alternativa ortodontskoj terapiji i dugotrajnom nošenju fiksnog aparatića kod nepravilno postavljenih zubi ili ako postoji mali razmak između prednjih zubi.

Da bi se utvrdilo da li ste kandidat za ljuskice za zube, vaš stomatolog će zakazati preliminarne konzultacije tijekom kojih će se utvrditi i provjeriti vaše oralno zdravlje i predstaviti sve raspoložive mogućnosti liječenja i uljepšavanja osmijeha

Ljuskice za zube nude sljedeće prednosti:
- Minimalna redukcija zuba brušenjem
- Izuzetno prirodan izgled - keramika imitira caklinu prirodnog zuba i reflektira svjetlo na isti način, zato ljuska ima isti sjaj kao i prirodan zub.
- Ne tamne - ljuskice ne mijenjaju boju jer im je površina glatka poput stakla
- Zubno meso tolerira bezmetalnu keramiku kao materijal

Za izradu ljuskica za zube potrebno je nekoliko posjeta stomatologu. Prilikom pregleda ustanoviti ćemo da li je potrebno raditi ljuskice ili neki drugi protetski nadomjestak.
Kod druge posjete potrebno obaviti minimalno brušenje zuba. Zahvat je bezbolan uz anesteziju tretiranog područja. Nakon brušenja uzimaju se otisci. U našem zubotehničkom laboratoriju prema otiscima slijedi izrada ljuskica.
Kad ste vi i vaš stomatolog u potpunosti zadovoljni rezultatom, ljuskice se cementiraju. Možete osjećati određenu osjetljivost na toplo i hladno nakon cementiranja ljuskica. Blaga osjetljivost je apsolutno normalna i obično nestaje nakon nekoliko tjedna

Održavanje ljuskica za zube

Preporuča se provođenje oralne higijene na uobičajan način - četkanje zubi i korištenje zubnog konca.

sikfooter1 25png

LOGO

sikfooter2

GKM Logo 21 10 2015  

footerdemojurisic

sikfooter4

designer17